Nederlanders besteden steeds minder tijd aan het huishouden

Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) is gebleken dat Nederlanders steeds minder tijd besteden aan het huishouden.
De gemiddelde tijdsbesteding aan huishoudelijke taken is teruggelopen van 20,3 uur per week in 2006 tot 17,9 uur in 2011. Dit betekent dat er bijna tweeënhalf uur per week minder tijd wordt gestoken in huishoudelijke werkzaamheden.

Waar wordt deze tijd dan vanaf gehaald? In de eerste plaats wordt er in plaats van dagelijks nu wekelijks schoongemaakt. Daarnaast besteedt de Nederlander ook minder van zijn kostbare vrije tijd aan routineuze taken als de was doen en koken. Ook wordt er tijdwinst behaald door kant en klare maaltijden en voorgesneden groenten in huis te halen.

Hierdoor neemt echter wel de kwaliteit van de leefomgeving af. En dit is natuurlijk helemaal niet nodig. Met een ervaren dienstverlener van Huishouders houdt u meer tijd over zonder dat u daarbij inlevert op uw levensstijl. De dienstverleners bieden u een duidelijke meerwaarde, omdat zij de kennis en motivatie hebben om een goed resultaat te leveren van hoge kwaliteit.

Voor meer informatie zie:

www.huishouders.nl