Langer leven, maar meer lichte beperkingen

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) leven Nederlanders steeds langer, maar niet langer in een volledig goede gezondheid. Er is een toename van beperkingen. Het gaat in de meeste gevallen om lichte beperkingen in zien, horen en mobiliteit.

Voor mannen steeg de levensverwachting van 75,8 jaar in 2011, naar 79,4 jaar in 2013. Mannen brengen ruim 53 jaar door zonder lichamelijke beperkingen en brengen 18 jaar door met lichte lichamelijke beperkingen. Het zijn de jaren waarin zij bijvoorbeeld moeite krijgen met het tillen van een zware boodschappentas of huishoudelijke taken. Het aantal jaren met lichte lichamelijke beperkingen is bij mannen toegenomen met 4 jaar.

Ook bij vrouwen steeg de levensverwachting, namelijk met 2,3 jaar. De levensverwachting van vrouwen is 83 jaar in 2013. Dit is hoger dan van mannen. Vrouwen brengen nog 20 jaar door met lichte beperkingen.

De beperkingen mogen natuurlijk geen belemmering zijn. Huishouders biedt u een helpende hand in het huishouden. Dankzij de flexibele dienstverlening kunnen wij de hulp altijd op uw behoeften laten aansluiten.

Voor meer informatie zie:

www.huishouders.nl