Veelgestelde vragen

U kunt zich vrijblijvend inschrijven via het inschrijfformulier op onze website. Hier kunt u uw specifieke wensen invullen en het gewenste aantal uur per week dat u hulp wilt ontvangen. Wanneer u klikt op “verzenden” maakt u de inschrijving compleet.


Nadat u een aanvraag heeft geplaatst bij ons op de website zal uw persoonlijk contactpersoon van Huishouders contact met u opnemen. Die selecteert vervolgens de medewerker die het beste bij uw verwachtingen en de aard van de werkzaamheden past. Daarna verzorgen wij een persoonlijk kennismakingsgesprek tussen ons, de medewerker en u, bij u thuis. In dit gesprek kunt u beslissen of het klikt tussen u en de dienstverlener. Vanaf dan starten de werkzaamheden.


Een huishoudelijke hulp kost u slechts 15, – per uur. Daar komen geen onverwachtse kosten bij, het is een all-in bedrag. Wordt er tweeënhalf uur gewerkt, dan betaalt u voor tweeënhalf uur.


Samen met de dienstverlener tekent u het factuurbriefje waar de gewerkte uren op staan. De dienstverlener geeft elke 4 weken de gewerkte uren aan ons door. Wij zullen dan een factuur gebaseerd op die uren naar u versturen. Zodra u de factuur betaald, betalen wij de vergoeding van de dienstverlener uit. Hoe sneller u de factuur voldoet, hoe sneller de dienstverlener zijn/haar vergoeding ontvangt.


De betaling vindt altijd achteraf plaats, eens per 4 weken wordt een factuur verzonden. U hoeft dus geen contant geld in huis hebben als u de hulp ontvangt. Het factuurbedrag kunt u storten op de Huishouders rekening en dan zorgen wij dat de vergoeding snel nadat u betaald heeft bij de dienstverlener terecht komt.


U hoeft als klant niet altijd thuis te zijn wanneer de student voor u aan de slag gaat. Het komt voor dat klanten hun (kopie) van hun huissleutel afgeven, zodat de dienstverlener zelfstandig naar binnen kan. Om te communiceren is het aan te raden een schoonmaaklijst bij te houden waarop de dienstverlener kan aangeven wat er gebeurd is en de klant haar feedback kan vermelden.


Het is de bedoeling dat u zelf de benodigde schoonmaakmiddelen in huis heeft. Het is wel mogelijk om financiële middelen ter beschikking te stellen zodat de dienstverlener de schoonmaakmiddelen voor u in huis kan halen.


Als u een aandachtspunt heeft over de dienstverlener of de organisatie dan kunt u contact opnemen met uw persoonlijk contactpersoon. Deze zal voor u zo goed mogelijk het probleem proberen op te lossen.


Mocht u willen stoppen met de afname van de diensten van Huishouders dan kunt u dit schriftelijk of per mail melden aan uw contactpersoon. U heeft een opzegtermijn van twee dagen.


Voor huishoudelijke hulp die betaald wordt vanuit de Wmo, heeft u een indicatie van de gemeente nodig. Voor particuliere huishoudelijke hulp kunt u rechtstreeks bij ons terecht.


Allebei, de dienstverlening kan zowel van tijdelijke als langdurige aard zijn.


U bent zelf aansprakelijk te houden door de dienstverlener, net als iedere andere bezoeker van uw woning, voor onheil veroorzaakt door u of uw goederen waarbij een grote mate van schuld of nalatigheid aanwezig is. Voor alle overige zaken is de dienstverlener zelf verzekerd.


Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. Dit is ook de reden waarom wij veel aandacht besteden om een passende medewerker voor u te vinden. Het is de bedoeling als u een dienstverlener zoekt voor huishoudelijk hulp dat u steeds dezelfde persoon krijgt. Zo kunt u samen vertrouwen opbouwen en weet u ook elke keer weer wat u kunt verwachten. In het geval dat de dienstverlener niet meer bij u aan de slag kan kunnen wij voor een vervanger zorgen die we ook weer persoonlijk aan u voorstellen.


Als uw hulp zich ziek heeft gemeld dan is het aan de dienstverlener en u om samen een andere dag in te plannen die u beiden goed uitkomt. Komt u hier niet uit dan kunt u terecht bij uw persoonlijke contactpersoon voor een oplossing, of wellicht een vervanger als de dienstverlener voor een langere periode niet beschikbaar is.

 


Huishouders is actief in regio Utrecht en omstreken. Daarnaast zijn we ook actief in Hilversum en Amersfoort. Indien u net buiten de regio valt kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen over de mogelijkheden.


U bent niet verplicht een minimaal aantal uur af te nemen. Onze dienstverlening is zeer flexibel in te delen. Wel kan het zijn dat het voor eenmalige klussen moeilijker is om een geschikte dienstverlener te vinden.


Ja, dat kan zeker. Wij begeleiden u graag indien u een Pgb ontvangt of aan wilt vragen.


Staat uw vraag er niet bij? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande contactgegevens.